Pages

Friend

0 comments

Lame x update blog. Ak tgk bkn stakat ak je. Bdk2 vet lain pn dh jarang update blog. Mayb sbb hidup kami mmg huru hara sejak setahun dua ni. Byk bnda besar y berlaku dlm hidup ak sejak kbelakangan ni. Ad y happy. Ad y sedih. Ad y xthu nk rse ape.

Ak sbnrnye dh lme lupe kn arena blog ni. Ye lah. Ak ni bakat menulis mmg out. Bakat mnulis dgn bijak tu lagi lah xde. Ble baca balik ape y aku tulis tu mmg rse nk bg muka kt tenuk sub tenuk cium. Tp xpe lh. Ni je cara ak nk kurangkan beban kt kepala aku. Kpd tenuk. Nk cium aku jgn lupe gosok gigi dlu.

Sebenarnye ad bnyak bnda y membebani kepala ak sekarang ni. Tp ak nk citer hari ni tntg kawan ak ni.

Honestly ak x rpt sgt pn dgn dia. Aku cakap ngn dia dlm 5 thun ni blh kira dgn jari 5 orang je kot. 

Last skali aku ckp ngn dia 2 bln lps kot. Mse ak jmpe dia kt farm. Aku dtg ikut dr rhman. Mse tu ak tgh cari kemucup kt bwh ldg nk cucuk teat kambing mastitis. Aku jmpe dia kt bwh tu. Jd nk berbahasa ( xkn nk wt x nmpk plak kn) Ak tnye la dia " kau pnyer fyp kt farm ni ke?" Dia angguk je kot mse tu. Ak pn x ingt dia pnyer respon ape sbb mata aku tgh meliar cari kemucup.

Tu je lah last time aku tgur dia.

Tup2 diorg wt announcemnt kt kls kte dia sakit tenat. Byk lah y ditokok tambah mse tu. Dia koma la. Dia x sedar la. Dia xblh ckp la. Dia kne leukaemia la. Mse tu ak xde lah sedih sgt.( walau mnangis la jgk dlm kls)  Ye lah. Dia bkn rpt sgt pn ngn aku. Ckp pn  brp kali je la dlm sebulan.

Tp bile hari demi xde kelibat dia. Tgk lokman jln sorang2. Tgk group dia present x ckup org. Tgk pigeon hole y ad nme dia. Tgk msj2 kt kt group "pray 4 zameer" y slalu je muncul. Mmg trkesan jgk lah. Sayang sgt ble pkir balik. 2 bln je lg nk hbskan semua ni. :'(

Anyway.
To zameer.  Ko kne kuat. Lawan pnyakit ko tu. Ko x kesian ke lokman tu keseorangan. Pelik taw tgk lokman jln sorang2. Mcm tgk dia jln separuh badan. Hehe. Ktrg nk grad 38 org thun ni. Ktrg nk grad sme2 dgn ko. (Mcm konfiden je ak nk grad mcm la dh konfem  lulus comprehensive exm Haha) Tp semua ni x pntg lg weh. Y pntg ko kne sihat dlu.. n gemok!!!

To all. Samada korang knl ke x si zameer ni. Aku harap korang dpt doakan dia agar dia sembuh n dpt truskan pengajian dia blik. Dia mngkin x pntg dlm hidup korang. Tp dia pntg dlm hidup org sekeliling dia. Doakan dia k.

Niat

0 comments
Assalamualaikum.
wah, sopan x?:-)

bile ak tgk post y last skali ak post, tu mase ak bru stat sem, ni da habis sem bru ak update balik. haha,.
yelah, buat ape update2 slalu, ak bukan fatin liyana mahupun maria elena ataupn ina chu #aik! yang mane follower2 mereka selalu menantikan post2 mereka.

tujuan post ak kali ini ialah :


  • aku nk bagitahu. "weh bdk2 y x habis periksa lagi, ak da habis,. gud luck la jwb soalan exam tu. konfem susah pnyer soalan2 2!!baik baca betol2, nti x boleh jwb!." atau dalam bahasa pendeknye ak nk ckap yang "ak dah habis exam". want some advise? nah!

  • yang kedua sebabnyer aku x boleh tido je. aku baru je mnum coffee pkul 11 td, skng ni pkul 3 mata ak mcm mata heliza helmi lagi. kalau time exm n study week, pkul 11 ak mnum coffee, pkul 11.30 mata aku dah jd mcm mata Kyoto Tokiyushi.(xyah google,xjmpe pnyer, bygkan je mata org jepun)
dah, tu je la kot niat utama. k r, bye.

p/s zatty xsuka dengan orang y suka buat org lain nmpak bodoh(ditaip sambil tekan keyboard kuat2) : lagu y jd background blog aku ni ak dah letak lame, tp aku baru tahu ni lagu fevret abah aku skang ni.bila bayangkan abah nyanyikan lagu ni untuk ma,memang rase nk gelak smpai lantai.

eh, da stat sem bru dah?

0 comments
sedar x sedar, da msuk tahun 4 da ak blaja kt umk.,
betollah ape y sarah selalu duk bebelkan selama ini,.
bahawa 5 tahun tu kejap je,.
kalau dlu, selalu duk mengeluh,.
lamenye nk habis blaja,.
tp skang ni, mcm nk sgt mase tu berlalu dengan lembab..
bia same lembab ngn kemampuan otk ak,.

tahun ni, sume bdk vet umk da cmpak letak kt pdg tembak dah,.
ak mula2 x kisah pn die cmpak kt cni,,
byk gak kelebihannye,.
makanan murah, dekat ngn fakulti, xyah tnggu bas, blh bgn lmbt, jd makin cerdik( sbb da x kne kutuk hari2 ngn makcik cleaner), dekat 15 minit dr rumah.,save minyak.
tp mslhnye, bile smpai je cni,,.
byk kekurangan dr kelebihan,.
ape kes ni derrr!!!!!
erm,mls nk kutuk byk, ak nak jd bdk cerdik tahun ni.. :-)

ak bru je lps habis praktikal,.
x smpt nk citer psl ak pnyer praktikal tiap2 hari cm tahun lps pnyer,.
sbb tahun ni pnyer praktikal mmg sgt busy.,n sgt meletihkan.
blik je keje, mkn, tnggu mknn digest 15minit, pas2 tidor,. bgn pagi, pegi keje, blik, smbung rutin 2 smula,,
mmg mcm tu la rutin ak hari2,.
penat beb!
tp ak xmyesal la plih klinik ni,,.
sbb kt cni ak dapat blaja byk sgt,,
tq Dr Palanisamy!!! :-) n all the staffs of V-Care..:)
xley nk upload gmbar sbb dean ak ckp, EVERYTHING IS CONFIDENTIAL!
hOhO.


p/s zatty hate hostel bru same mcm zatty hate xsuka kak ma :.don't ask y i do this,. because i don't hav da answer.. myb one day i will have da answer, but i hope that time i won't regret anything.

dem!

0 comments
ak tarik balik r kata2 ak y mengatakan sem ni x busy.,
sbb semua tu dusta belaka,.
ak tertipu dgn jadual y x pack tu,.
kononnye blaja 3 subjek je,.
kelas pn kejap2 je,.
lecture pn x pnjg,.

tp semua wujud pada mnggu pertama sahaja,.
sbb msuk je mnggu ke2 semua jd tunggang langgang,.
setiap subjek  menunjukkan taring masing2..
nsb baik ak ni rabun,.
x nmpk sgt taring2 tu,.
kalau x mst stress da skang ni,..

ok, x blh nk tulis byk2,.
sbb sepatutnye ak busy skarang nih,.
so, kne pegi buat2 busy,.
chow~

p/s zatty loves VanHouten dark choc : beli weighing scale kononnye nk motivate diri utk diet, tp pada masa y sama beli jajan + choc + biskut + dll y kalau tinbang beratnye lbh kurang je ngn weighing scale tu,. so what the point??! heh!



thank u ~xoxo~

0 comments
hey
u know what
i got the guitar,.
i mean, the real guitar,
bukan guitar y kecik lagi
:)
heee~

thank to my xoxo gf.:)
sbb belikan ak hadiah y ak x pnah trpikir ak akn dpt,.
ak rase ak pnye besday la y pling bertuah antara birthday2 kalian,
sbb ak pnyer birthday selalunya berlangsung di kala JPA baru masuk..heeeee~

sory, 
sbb mase korang celeb ak pnyer birthday 2 ak ngah bad mood,. #blameDrAzam
so, mase korang tnjuk hadiah 2,mayb ak nmpk cm x happy je,..
pdhal ak mmg happy smpai nk peluk korang smpai kedut2 :)

muka x happy, tp hati happy taw..:) haha

~xoxo~

sem lps x smpat nk praktis,.
gitar tu pn duk je bwh katil,
tp sem ni insyaAllah sempat ak tunaikan korang pnyer lagu Patah seribu..
wlpn skang ni bru terkial2 blaja chord..haha

ak sebenarnye x suke pn lagu ni, tp korang pnyer psl, sume folder dlm mp3 ak ad lagu ni,.xkira folder lagu nasyid ke, lagu korea ke, lagu bunkface ke,, sume ad..:)
kat phone n kat laptop pn ad,. haha
tp lame2 dgr lagu ni best la jgk,,.:)
so, semoga sabar mnungu,.
ak x janji bile, 
tp i want u guys know i'm trying..:)

ak tmpal bnda nih kt tepi katil
sbb most of my time is spend on this bed...zzzzzzzzzzzzz
haha

do you know how cool it is to have guitar in ur room?haha
oh, lupe nk ckp,.
"He" has a name.
mula2, ak nk letak nme LIPAS ( lot, izan, pam , alaa n sarah) hahahaha
tp bunyinye agak mengelikan kan,.
lbh2 lagi bg 2 bdk y tkut lipas tuuu,..haha
so, i decide to name him as ~xoxo~
better than lipas right?:)

p/s zatty loves sabah : abah kata ak mcm org somalia y x cukup makan,. but i think he need new spectacles.. mane ad org somalia pipi tembam,.

UTM horse show :)

0 comments
sbnrnye da lame da ak nk post bnda ni, tp asyk duk save je, x publish2,.maklumlah , ak kan suka buat2 busy nk bg org busy nmpk mcm ak ni busy jgk pdhal ak buat2 busy je, bkn busy btol2.,.:)

pada bukan lps,  ak dan 2 lagi kawan ak diberi peluang untuk mewakili UMK dlm UTM horse show bertempat di johor. kami pergi dibawah naungan RISP kelantan bersama2 dengan beberapa org lagi peserta dr RISP kelantan. ok, apesal bnyi cm ayat darjah 6 nih,. 

ok, back to me,. 
sebenrnye peluang utk ak pegi bertnding ni mmg kire mcm nasib baik je la,, bukan ak terror sgt pn naik kuda, tp disbbkan stable tu dkt ngn rumah ak, n mase cuti sebulan hari 2 ak blh g training hari2 smpai stable 2 da jd mcm rumah kedua ak n laoma 2 da jd mcm girlfriend ak, sbb tu la ak dipilih pegi bertnding,.

the fact that ak terpilih bukan disebabkan bakat (y mmg x yah cari sbb mmg xde pn) tp disbbkan sebab diatas mmg menyiksakan jiwa dan raga ak!huh! mmg ssh nk blaja mula2 2,.mmg almost giv up da,.

tp atas dorngan org2 kt stble n husna y mmg mengharukan 2 la y mmbuatkan ak gagahkan kaki jgk ke stable hari2,.. ak ingt lagi pak cik y jd tukang kebun dtg bg semangat kt ak bile die tgk ak da down giler mse 2,,org2 kt stable 2 wlpn kdng2 mmg menyesakkan jiwa dan raga, tp byk jgk dpt blaja dr diorg.. malu sbnrnye blaja dpn diorg, diorg ni da la terrer2,.nk bnding ngn ak y bru blaja mmg la jauh membukit,.tp diorg ni selambe je, xde la kutuk2 ktrg pn, siap btolkan ape y slh lg..

byk y berlaku kt johor sbnrnye, ak pn da x ingt sgt da,.. tp y paling x leh lupe insiden ak jtuh kuda 2 la,,malu nk mati,.haha,.penat je berlatih berbulan2, pegi bertanding msuk arena x smpai 5 saat da trtonggeng kt bwh da,.hampeh pnyer laoma,.haha,..

kalau korng tnye ak mcm mne ak blh jtuh sbnrnyer, ak pn x tahu nk jwb sbb ak xsdr pn bile ak jtuh,,ak sedar2 ak da ad kt atas pasir n ak tgk laoma duk ujung arena,.haha,..sbnrnye ak xde la neves sgt pn ari2, tp mse tgh warm up 2 cikgu la, die suh trainer dr MAFEC(ak pn xthu ni ape, tp y ak thu die ni trainer askar r) dtg ajar ak, mse 2 mmg ak da kalut,.ngn test x ingt, diaognal x thu ke mne, mse 2 mmg ak rse kot bdn ak trketar2,.haha., lps 2 trus jd kalut smcm,. last2 msuk arena trtonggeng x tntu hala..

mse jtuh 2, judge dr australia dtg kt ak, die tolong ak bgn,. die gosok2 blakang ak, die gosok pipi ak,..myb mse 2 ak pucat giler kot,..haha,.. die ckp ak da eliminated, die suh keluar n prktise lg for next time,. sediiiiihhhh giler mse ak dgr die ckp 2,. rase mcm sia2 je berlatih mse 2,.pas2 ak mntk ngn die ak nk habiskan test,.. die ckp OK!!tp die ckp jgn pakse sgt kuda sbb mase 2 mmg laoma tgh menggila kot,.. laju giler die lari, pdhal kalu kt kelantan, ak sepak n gne whip pn slow cm siput gendut., laoma ni jns takut kt payung,khemah n music,.mse 2 mmg la khemah sekeliling n music pn ad,.. sbb 2 die jd giler cm 2,.. ak buat la jgk test 2 wlpn x jadi cm test da,.tp berjaya la jgk tamat,.alhamdullilah!

keluar je arena,mula2 2 ok je, tp bile diorg dtg nk ckp "ok la 2", "xpe , try lagi","laoma mmg mcm2, bkn salah zaty",.mse 2 mmg ak nangis kot,..last2 kak ak y ad kt situ tarik ak kuar dr tmpt 2., korng tahu ape die ckp ? " bo la jerik nyoh, malu ko ore jah,. male ni blanjo mcd". dang!ingt ak bdk kecik ke nk ampu ngn mcd x bg nangis?haha. tp mmg lps 2 ak trus suh die bwk ak naik motor, keliling UTM jap, pas2 blik bilik die, tukar tudung dgn harapn bile ak blik kt tmpt comptition 2 org da x knl ak da,..haha

pape pn, peluang dpt join event ni mmg la sgt2 bermkna,. ak mmg nk ucap terima kasih sgt2 kt bdk2 vet SDV1(afina, tira,farhana, anip n alya) n SDV3( lolot(byk sgt tolong), que(byk jgk tolong), asma, fizzy n dau2( byk jgk tolong!!)) y jd sukarelawan dlm prog ni wlpn ak tahu korng bkn rela sgt pn kn,..haha,..pape pn, kehadirn korng sgt2 la mnbntu n mmbuatkn event ni lbh meriah,.xpsl2 kne jd baby sitter plak kn,haha,,n xlupe gak kt erni y dtg jauh2 wlpn mse 2 ktrg pnye turn da lps da,..

sedih sarah x dpt ikt,,lau die ikt mst dpt g rumah die,.. blh jmpe zaid, amar,suhan,fuad,.eh*wink2!!,.. haha


muka lapar ! haha.. dr pkul 10 mlm smpai la pkul 6ptg, x jmpe nasi pn... mmg la lapar kan!
mse ni kalau bg kuda sekor pn abis ni..

stable boys! ktrg share khemah ngn bdk pahang.. kedekut sih,, khemah kecik pn suh share..hoho


g Equine seminar! niat mmg nak promote FPV!!! bangga giler  tayang bj koporat kt dewan 2!!!haha
amacam dr azam?bangga x? bangga x?

ni Sue Cunningham x clap ak,, die ni slh seorg judges mse competition 2.. semangat je asma knlkan ktrg kononnye  "rider UMK' la, pdhal diagonal pn x tahu ke mane..haha

smpat ag bergambar ngn panel2 mse seminar 2.. nenek tua y sebelah lot tu  nme die Pam Martin! kalau g  library UMK, byk buku psl kuda y die tulis( 2pn kalau pegi la,,),. haha

semangat giler buat planting( jalin rambut n ekor kuda) smpai  pkul 1-2 pagi..pdahal esk 2 da competiton, pkul 6 da kne bgn!

rean! with Baja King!

husna! with Portous! !!


Rean! abih kotor sbb jatuh mse nk g inform husna y ak jatuh kuda.. last2 die  pn jatuh gak!haha

sukarelawan u x berapa nk rela,,, haha.. btw tq guys!

another sukarelawan y x brp nk rela,,haha
farouk! ak syg gile kt kuda ni,,,tp mslhnye bile ak naik die ni, mst laju mcm tgh race! xreti nk contol die ni.. next competition harap2 dpt  ride die ni..(=_=)

one of da best night at Johor! merongeng!


1st mlm kami2 je tnpa perlu jd baby sitter,.,bdk2 kecik x dpt ikt sbb esknye tu diorg ad comptition, so kne tdow awl,, mse ni rase mcm jd org bujang blik kot wlpn mmg kami x penah kawin,.haha:)
     
                                   
sukarelawan y x berapa nk rela with our pengiring "CIK fadilah'!!


ni bdk kalu da besar mmg ak akn lamar jd bf ak!haha comel giler bdk nih!!

terror lg tu.. die naik kuda x pkai saddle, pas2 laju, pas2 comel, pas2 lucu!!! haha
ni abang die..amar! sgt matang + beriman! ckup criteria nk jd bf ak, tp mslhnye trlalu muda utk ak! please grow up faster dik!haha
let's try our luck in da next competition..:)

*byk lg gmba nk upload sbnrnye, tp internet slow la plak,, stkat ni je la dlu, ad mse ak upload ag..:)
p/s zatty xnk jd AJK dah : x suka bile tgk org y rapat dgn kita x suka kita sbb kita suka buat bnda y dlu die suka, tp die da jd x suka bnda y die suka tu sbb kita pun suka bnda y die suka.


hei!

0 comments
asslamualaikum, hello, hai,.
lame x update blog,.
bkn busy, tp buat2 busy.,
tp ad mase mmg btol2 busy pn,.
sbb ak kn suka wt keje last minute,

skang ni short sem,
so free la jgk,..
kalau lps ni ak byk post bnda mngarut kt cni,
jgn stress lak ea..
sape suh bkak bc,.haha

jadual x pack sgt
ari kamis xde kls,
sgt awkward rase bile kls stat pkul 11 pagi dan tamat pd pkul 1 tghari.
biase kls dr pkul 8pg-5ptg.
rase awkward juga bile lecture ad 30 slide pling byk,2 jam blh habis 3 lecture..
biasenye satu lecture je 60 pling sikit slide.. satu lecture nk blh habis mmg kadang2 smpai naik menyampah boring tgk muka lecturer..

best jadual x pack sgt,.
blh brulang hari2 dr rumah,
jimat budjet sikit,.
blik rumah, duit mkn da blh save..
duit minyak keta 95% ditanggung oleh ma,
untung lagi, kalau cubaan buat muka kesian menjadi, blh la jgk duit belanja..:)

duk UMK wt sakit hati je,
da la dr dlu mslh air x settle2 ag,.
lau korng tgk post ak, sejak dr ak msuk umk, smpai la skang,mslh same je,
lau bkn bnjir, mst xde air,.
hampeh.
kne berhenti dlu, nti ak smbung blik,
sbb ak tkt, bile ak da stat bkak isu UMK, nti byk lak trkluar
ok, chow.

p/s zatty minta maaf dgn org y terase dgn die : bwk kete laju, naik kuda pn laju, belajar je lembab,.
Related Posts with Thumbnails